
שני דרכים להכין תה צ'אי מסאלה בבית
בתקופה מבולבלת וחסרת יציבות שכזו
אנו מחפשים משהו להחזיק בו ולהתייצב דרכו, להחזיר שליטה לחיינו.
אחת הדרכים החשובות שצריך לזכור לאורך כל התקופה הזו
היא לחזק את המערכת החיסונית שלנו, לא להישאב לחרדות שמשפיעות עלינו ועל המערכת החיסונית שלנו.
אז איך שומרים על עצמנו חזקים ?
ראיתי שבשבועיים האחרונים רץ בפייסבוק ובוואטצאפ תמונה של המלצה לשתות מרקחת על בסיס מים שמכילה ציפורן, קינמון וזנגביל.
כולם ברשתות, התלהבו מהבשורה, למרות שהיא לא חדשה כלל.
התה ההודי נמצא איתנו כבר אלפי שנים, שעבר מדור לדור ונחשב לתה המחזק את מערכת העיכול ומערכת החיסון ומכיל נוגדי חמצון חשובים. ואפשר להזמין אותו כמעט בכל בית קפה או לקנות בסופר.
כמובן שאי אפשר לדעת עד הסוף, איך מכינים אותו במפעלים ובבתי הקפה ולכן עדיף להכין בבית, בקלות, תוך כמה דקות 🙂
אפשר להכין את הצ'אי כמשקה קפוא בקיץ ( אייס צ'אי) וכמשקה חם בחורף (כמו דייסת שיבולת שועל כמשקה)
היתרונות הבריאותיים בהכנת התה בבית, הם, שאתם קובעים ויודעים בדיוק מה נכנס לאבקה.
המתכון שלי הוא ללא קפאין, מכיל רק תבלינים טריים אמיתיים.
כשאני שותה צ'אי מסאלה בבית, אני יודעת שאני בוחרת טוב לגוף שלי ואני מחזקת אותו בכל מה שהוא צריך, בעיקר בחורף.

שני דרכים להכין תה צ'אי מסאלה בבית
- 200 גרם תה
- עוד 10 דקות
מצרכים
להכנת האבקה:
6 מקלות קינמון או חצי כוס קינמון טחון טרי
4 כפות ציפורן שלם או כף ציפורן טחון
4 כפות תרמילי הל או 2 כפות הל טחון
4 כפות אבקת זנגביל
4 כפות פלפל אנגלי שחור שלם
אופציונלי:
חצי כפית אגוז מוסקט טרי מגורר
ההכנה
מבשלים את התה על הגז:
קולים בקלחת(בלי שמן) את התבלינים השלמים, על אש בינונית במשך 2 דקות עד שמריחים ארומה נפלאה של התבלינים.
מוסיפים כוס מים ועוד חצי כוס חלב סויה, או חלב צמחי אחר.
מבשלים על אש בינונית עד רתיחה ולאחר מכן עוד 4 דקות על אש נמוכה.
מערבבים מעט והתה מוכן להגשה!
דרך שנייה להכנת התה:
בבלנדר חזק טוחנים את כל התבלינים במהירות גבוהה עד שמתקבלת אבקה חלקה .
מעבירים לצנצת נקייה ושומרים על מדף הקפה והתה.
מוסיפים לספל חצי כפית אבקת צ'אי מסאלה, חצי כוס מים רותחים ומערבבים. מוסיפים חלב, מערבבים ושותים!
הערות:
כדי להגיע לאפקט עשיר יותר במרקם, אפשר לשנות את יחס המים-חלב.
אפשר לבשל גם רק עם חלב.
התה יותר עשיר בטעמים ויותר טעים בשיטה הזו, אבל את זה אשאיר לכם להחליט 🙂
לרוויה, חני.

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא
Subscribe
התחבר
0 תגובות
דירוג
הכי חדש
הכי ישן
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות