
שעועית ירוקה טרייה בשומשום ושום
גם השבוע קיבלתי ארגז ירקות צבעוני ומקסים מחוות שורשים החמודים שאם פספסתם, בפרקים הקודמים בשבוע שעבר, יצרתי לכם ולמנויי הסלים של החווה מתכונים יצירתיים ובעיקר טעימים מכמה סוגי ירקות של אותו שבוע בארגז.
את המתכונים של שבוע שעבר תמצאו בעמוד הראשי בבלוג 🙂
השבוע קיבלתי ירקות מעניינים ממש כמו שעועית סגולה ארוכה (דומה לירוקה) שתפסה אותי ממש ואני עוד חושבת מה להכין איתה. מנה מיוחדת כמו הצבע שלה..
היו בארגז המון המון עשבי תיבול עם ריחות משגעים
והכי כיף- ללא ריסוס. ככה. ישר מהאדמה!
אז הכנתי שני מתכונים נוספים
והראשון לפניכם!
אז בואו נפשיל שרוולים ונקפיץ קצת שעועית !

שעועית ירוקה טרייה בשומשום ושום
- 6 מנות
- עוד 20 דקות
מצרכים
שקית שעועית ירוקה טרייה (מומלץ- 600 גרם)
6 שיני שום
4 כפות שומשום
שמן זית
מלח פלפל
ההכנה
מרתיחים סיר גדול עם מים.
בינתיים, קוטמים את הקצוות של השעועית, ממש רק את הקצה.
כשהמים מתחילים לבעבע בסיר, מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית עד שהשעועית מתרככת מעט ומשנה את צבעה לירוק מעט כהה יותר.
מסננים את השעועית מהמים ומשאירים במסננת.
מקלפים את השומים וחותכים לפרוסות דקות.
מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית ומוסיפים את השעועית הירוקה.
צורבים ומערבבים במחבת עד שכל השעועית הירוקה מתעטפת בשמן.
מוסיפים את השום, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שעולה ריח נעים של שום .
מוסיפים את השומשום וממשיכים להקפיץ ולצרוב 5 דקות נוספות.
מגישים חם
בתיאבון!!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא