
שיפודי טופו שכל הקרניבורים יסיימו לכם
את המתכון הזה הכנתי אצל אחותי התאומה בערב יום העצמאות
כדי לצלות בצהריים של יום העצמאות למחרת, על המנגל המשפחתי
בגלל שלא הייתי בזירה הביתית (בדיחה דו משמעית, הבנתם?)
הייתי צריכה למצוא תבלינים ורעיונות ממה שהיה באותו זמן במטבח שלה
מה שהוביל אותי לצאת מהשגרה של המרינדה הנצחית שלי בסטייל חמוץ מתוק ולעבוד עם מה שיש וזמין.
בסופו של דבר, כל המשפחה סיימו לי את השיפודים בזמן שאני סובבתי שיפודים נוספים על המנגל !!
שתבינו, המנגל השני היה עם בשר (רחמנא ליצלן) והם עפו של השיפודים של הטופו.
מסקנות:
לצאת מהקופסא ולהיות יצירתיים זה תמיד טוב.
טופו הוא ממש לא רק לצמחונים וטבעונים.
בפעם הבאה אני מכינה כמות כפולה!
שיפודי טופו שכל הקרניבורים יסיימו לכם
- 6-7 שיפודים
- עוד חצי שעה
מצרכים
חבילה אחת טופו קשה 300 גרם
כף פפריקה מתוקה
כפית שום גבישי
כפית מלח
כף גדושה סילאן טבעי
כף תבלין גריל/ על האש
כפית שטוחה כורכום
כפית אורגנו שטוחה
מעט פלפל שחור
שתי כפות שמן זית
ההכנה
לשקשק ולערבב כל התבלינים בקופסא או צנצנת.
לחתוך את הטופו לקוביות גדולות (3סמ) או למשולשים עבים.
להוסיף רבע כוס מים למרינדה ומשקשקים עד שמתערבב יחד.
מוסיפים את הטופו ומשקשקים היטב עד שכל קוביה מקבלת עיטוף אישי.
משרים את הטופו במרינדה לשלוש שעות
(אם רוצים לזרז תהליכים, את המים שמוסיפים למרינדה ממירים למים רותחים)
אם יש זמן להכין מראש- משרים במרינדה למשך הלילה. כמה שיותר יותר טוב לטופו.
משפדים את הטופו על שיפודים
לפני שמניחים על המנגל/גריל וגם תוך כדי, מלטפים את השיפודים עם המרינדה שנשארה בצנצנת בעזרת מברשת סיליקון.
אפשר גם להכין את הטופו באייר פרייר וגריל נינג'ה- יוצא מעולה!!
מגישים עם פיתות, סלט ירקות וגם לצד אורז או מג'דרה לקבלת ארוחה מלאה ומאוזנת.

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא
וואו! איך להכין עם אייר פראייר?
היי ירון, בשלב הצלייה, במקום זאת – מעבירים לאייר פרייר לכמה דקות עד שיוצא קריספי