
קרקרים בייתים ללא גלוטן ב-5 דקות!
הבטחתי והנה קיימתי !
המתכון המטריף של הקרקרים שלי מהסטורי, מלפני שבועיים- כאן !
מלא בחלבון, משביע ולגמרי יכול להחליף את הלחם בארוחה שלכם .
אם אין לכם קמח חומוס ועדשים בבית, אפשר לקנות בחנות טבע, בסופר במחלקה ללא גלוטן או לטחון לבד בבלנדר עוצמתי.
הקרקרים האלו הולכים מעולה בתור נשנוש עם מטבלים לאירוח
תוספת חלבון לארוחה של הילדים ( וגם לגדולים כמובן)
ותחליף נהדר ללחם בארוחת הבוקר !
מזמינה אתכם להיות יצירתיים ולספר לי עם מה אתם אוכלים את הקרקרים החמודים האלו ואילו תוספות הכנסתם למתכון.
אז נתחיל?

קרקרים בייתים ללא גלוטן ב-5 דקות!
- 35 קרקרים
- 5-10 דקות
מצרכים
3\1 כוס קמח אורז
2\1 כוס קמח עדשים כומות
2\1 כוס קמח חומוס
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
4\3 כוס חלב סויה ללא סוכר(אפשר להחליף גם במים)
תוספות :
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות קצח
חופן גרעיני חמנייה
חופן גרעיני דלעת
ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני ( ברוב התנורים זה סביבות 160- 170 מעלות)
בינתיים ,מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, כולל התוספות .
מוסיפים את החלב או המים ושמן זית ומערבבים היטב עם מטרפה עד שלא נשארים גושים . הבלילה צריכה להיות נוזלית יחסית.
נותנים לבלילה לשבת 3 דקות, ובזמן הזה תראו שהבלילה מתחילה להתגבש ולהתעבות עד למרקם של בלילת פנקייקס עבה. זה אומר שהיא מוכנה לעבור לתנור.
על תבנית תנור שטוחה ורחבה, מניחים נייר אפייה ומשמנים עם מעט שמן זית.
מעבירים את הבלילה ומשטחים בתבנית לעובי חצי ס"מ.
אופים במשך 20 דקות.
אחרי זמן האפייה, נוגעים קלות עם האצבע ואם הקרקרים עדיין לחים או לא מספיק יציבים, משאירים לעוד 5 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים .
חותכים ריבועים עם סכין גדולה ואוכלים בכיף אחרי שמתקרר לגמרי .
תוספות ושינויים:
תרגישו חופשי להוסיף ולשנות את חלק התוספות לפי מה שאתם אוהבים.
אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים וחברה סיפרה לי שניסתה את המתכון והתאהבה, הוסיפה בצל מטוגן לבלילה .יאממ!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא
אפשר בלי קמח אורז ?
היי ג'ולי 🙂
אפשר להחליף בקמח טפיוקה.
לא ממליצה להכין בלי אחד מהם. קמח עמילני משמש פה כמחבר ומאחד.אחרת הקרקרים יכולים להתפורר מאוד.
אפשר לקנות קמחים ללא גלוטן בחנויות טבע ובחלק מהסופרים.
אם יש לך בלנדר עוצמתי את יכולה להבין לבד קמח אורז!