
קרפצ'יו סלק ים תיכוני
קרפצ'יו יכול להיות יווני? מסתבר שכן!
במטבח, הכל אפשרי ואחד הדברים שאני הכי אוהבת לשחק איתם במטבח זה שילוב של מנות קלאסיות מתרבויות שונות.
מה עשיתי בעצם? לקחתי את הקרפצ'יו האיטלקי והוספתי לו טעמים יווניים- ים תיכוניים :
גבינת פטה, שמן זית( שהוא כוכב בשני המטבחים האלו), בצל סגול מוחמץ וערבבתי הכל לצלחת יפהפייה ומהפנטת שהיא פינוק מהיר לארוחת ערב, מנת רושם לאירוח וכל ארוחה משפחתית!

קרפצ'יו סלק ים תיכוני
- 2 צלחות מרכזיות
- עוד 4\3 שעה
מצרכים
סלק אחד בינוני
גבינת פטה שקדים מהמתכון כאן
נבטי חמנייה
מלח הימלאיה דק
שמן זית
לבצל הכבוש:
בצל סגול בינוני
כף חומץ
כפית שמן זית
מעט מלח
(ממליצה להכין יותר, זה נשמר מעולה במקרר)
ההכנה
קולפים את הסלק ופורסים בזהירות במנדולינה, לפרוסות דקות מאוד.
במנדולינה שלי פרסתי על עובי מספר 1, שזה כמעט הכי דק.
כאלו שאפשר ממש לראות דרך הפרוסה, חצי שקופה.
מניחים בצד ומכינים את הבצל הכבוש:
פורסים דק מאוד בעזרת סכין או במנדולינה, את הבצל ומעבירים לקופסא גבוהה, עדיף כמה שיותר צרה, כמו הקופסאות הפשוטות העגולות שאפשר לקנות של 500 גרם.
מוסיפים את החומץ, מלח, שמן זית וסוגרים עם מסכה.
משקשקים היטב ומעברים למקרר ל-9 שעות או יום שלם.
כמה שיותר זמן, תראו שהבצל יקבל יותר טעם.
מסדרים בצלחת הגשה:
בוחרים צלחת הגשה ומתחילים להניח את פרוסות הסלק מהמרכז החוצה בצורה מעגלית כך שתיווצר תנועה בצלחת שדומה לדומינו נופל.
לאחר מכן מוסיפים את הנבטים, רק את הראש, ברווחים יפים.
מוסיפים באותה צורה חתיכות מהגבינה האפויה
מפזרים את הבצל הכבוש על כל הצלחת ומזלפים שמן זית על הכל
מפזרים מעט מלח ומגישים
בתיאבון!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא