קרוקט- לביבות תפוחי אדמה איטלקיות
המאכל שלפניכם מגיע מהעיר פלרמו בסיציליה והיא לגמרי טבעונית אפילו במתכון המקורי, לפני שפיתחו לה גרסאות עם כל מיני מרכיבים טרנדיים כמו פירורי לחם ומילוי גבינה.
הגרסה המקורית פשוטה, טעימה, מסורתית ועם ממש מעט מרכיבים שיש בכל בית.
בגרסה שלי החלטתי לא לטגן אלא לאפות על מצב טורבו\ גריל וקיבלתי גרסה יותר בריאה, עם פחות שמן- אפויה.
ניסיתי גם לטגן בנינג’ה גריל על טיגון באוויר והן יצאו מושלמות!
אם אתם מתעקשים ורוצים לטגן בשמן עמוק- יש הוראות גם לגרסה הזו בהמשך המתכון 🙂
אז לכבוד חנוכה החלטתי להעלות לכם מתכון יותר מעניין
למי שנמאס מהלביבות הקלסיות
(כבודן במקומן מונח!)
שיהיה חג חנוכה שמח וטעים! 🙂
קרוקט- לביבות תפוחי אדמה איטלקיות
- 15 לביבות
- עוד שעה וחצי
מצרכים
600 גרם תפוחי אדמה אדומים (חובה בשביל המרקם)
חופן גדול פטרוזיליה טרייה
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
להגשה: לימון טרי ופטרוזיליה קצוצה
ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שניתן לנעוץ דרכם מזלג- הם צריכים להיות רכים.
משך הבישול תלוי בגודל תפוחי האדמה לכן צריך לנעוץ מזלג בכל אחד.
להוציא את תפוחי האדמה מהמים לקרש חיתוך ולקלף את הקליפה.
להעביר לקערה ולמעוך לפירה עם מועך תפוחי אדמה.
להוסיף קמח, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה ולערבב שוב היטב.
עם ידיים משומנות יוצרים את צורת הלביבה המוארכת, ממש כמו אליפסה, בעובי של שתי אצבעות פחות או יותר.
לשים לב שהידיים משומנות תוך כדי גלגול.
נותנים להם לנוח במקרר למשך 20-30 דקות להתייצבות.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים מכל הכיוונים ואופים על מצב גריל, 180 מעלות למשך 25 דקות.
אני ניסיתי לטגן אותם בנינג’ה גריל על מצב טיגון באוויר ויצא מעולה! שווה לנסות!
——————————————————————-
אם אתם רוצים לטגן בשמן עמוק- חממו שמן קנולה או שמן דומה אחר בקלחת (סיר קטן עמוק) והביאו את השמן לרתיחה.
איך יודעים שהשמן הגיעה לטמפרטורה הרצויה? עושים טסט.
זורקים בזהירות חתיכה קטנה של הקרוקטס לשמן ואם הן יוצרות בועות סביבן מהר- סימן שהשמן חם מספיק.
כדי שהצורה תחזיק טוב בשמן ולא תתפרק, כדאי לגלגל כל קרוקט במעט קמח רגיל רק כדי ליצור ציפוי שיגן עליהם מלהתפרק. (ותכלס גם יותר קריספיות בטיגון)
מטגנים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.
מגישים חם וטרי עם לימון ומעט פטרוזיליה קצוצה
בתיאבון
תהנו!
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא