עוגת גבינה אפויה ורוטב פירות יער
וואו, אני לא מאמינה שהמתכון עוד לא עלה לבלוג!
מדובר באחד המתכונים הראשונים שצילמתי והפקתי, עוד מהגלגול הקודם של הקייטרינג.
כשהתא של מגמה ירוקה ירושלים – תה סביבה ומזון מהחי (כבוד) היה קיים.
הפקנו את הסרטון לקראת שבועות, כדי להעלות מודעות לנזקים הסביבתיים של תעשיית החלב .
רצינו להראות שאפשר אחרת , יותר טעים, מוסרי ובריא.
אז הנה הוא לפניכם,
מתכון מושחת, מהמם ופשוט, בגרסה שלי לעוגת גבינה אפויה, טבעונית ובריאה!
יש מיליון גרסאות כיום לעוגת גבינה טבעונית אפויה, אבל זו הפייבוריטית שלי!
תהנו !
עוגת גבינה אפויה ורוטב פירות יער
- עוגה בקוטר 26 ס"מ
- עוד שעה וחצי
מצרכים
לתחתית:
כוס וחצי שיבולת שועל
רבע-חצי כוס סוכר קנים
4 כפיות שמן קוקוס מוצק+ עוד מעט לשימון התבנית
למלית העוגה:
4\3 כוס סוכר קנים
בלוק טופו רך – 350 גרם
כוס אגוזי קשיו שהושרו במים 20 דקות
375 גרם יוגורט סויה ללא תוספות
4\3 כוס חלב סויה
רבע כוס מיץ לימון סחוט
גרידת לימון מחצי לימון
כפית תמצית וניל איכותי
לרוטב פירות יער :
300 גרם מיקס פירות יער או סוג אחד של פרי יער
3 כפות סילאן טבעי\ אגבה\ מייפל
ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
מעבירים למעבד מזון- שיבולת שועל, סוכר, ושמן קוקוס וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית כמו חול.
משמנים את התבנית, גם בצדדים ומעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב.
מכניסים את התבנית לתנור לאפייה קצרה של 10 דקות.
בינתיים, טוחנים את הטופו יחד עם רבע כוס חלב סויה עד לקבלת מרקם חלק, ללא גושים.
מעבירים לקערה.
טוחנים את הקשיו יחד עם חצי כוס חלב סויה עד לקבלת תערובת חלקה ומעבירים לקערה.
מוסיפים כפית תמצית וניל, סוכר ואת היוגורט.
מוסיפים גרידת לימון ומערבבים.
בסוף, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
שימו לב- אחרי שהוצאתם מהתנור את התחתית, היא צריכה להתקרר מעט לפני שמוסיפים את הבלילה, אחרת הם יתערבבו ויהיה מבאס.
יוצקים לתבנית את בלילת העוגה , דופקים בעדינות את התבנית על השיש, כדי לשחרר בועות אוויר בעוגה ומכניסים לתנור למשך 50-60 דקות.
בינתיים- בקלחת (סיר קטן), מוסיפים את פירות היער והסילאן.
מבשלים על להבה נמוכה למשך שש דקות, עם מכסה סגור.
אחרי שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור להתייצבות.
אל דאגה- בשלב זה, העוגה לא תראה מוכנה לגמרי והיא נראית כאילו היא לא אפויה עד הסוף.
מומלץ לצנן את העוגה ולהעביר למקרר להתייצבות, למשך הלילה(8 שעות)
טוחנים בבלנדר את רוטב פירות היער שהכנו ויוצקים על העוגה המקוררת.
אפשר לקשט בעוד פירות יער, עלי נענע קטנים, שבבי קוקוס, גרידת לימון וכל מה שאוהבים
בתיאבון, חני
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא
Subscribe
התחבר
0 תגובות
דירוג
הכי חדש
הכי ישן
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות