
עוגת בננות, זנגביל ופירות יער בחושה
היי חברים,
אחרי הרבה זמן שלא העליתי מתכונים ,חזרתי עם מתכון טעים וקליל במיוחד !
ביקשתם בסטורי וקיבלתם !
את העוגה הזו אני מכינה תוך רבע שעה והיא הולכת מצוין בבוקר ליד הצ'אי (או הקפה)
הכנתי אותה אין ספור פעמים ובכל פעם עם תוספות שונות .
אני מזמינה אתכם להתחיל ולנסות אותה- עם אגוזים, שוקולד, רק בננות או עם תוספות מקוריות משלכם.
(*ראו סעיף המרות ותוספות)
הריח שמתפשט בבית כשהיא יוצאת מהתנור משגע וכולם בבית יטרפו אותה תוך רגע!
אז יאללה, למטבח 🙂

עוגת בננות, זנגביל ופירות יער בחושה
- עוגה בתבנית אינגליש קייק
- עוד שעה וחצי
מצרכים
2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמח מלא 80%)
חצי כוס סוכר קנים
כף שטוחה אבקת אפייה
קורט מלח
כפית זנגביל יבש
כפית אבקת קינמון (לא לוותר)
רטובים:
חצי כוס שמן צמחי
כפית תמצית וניל אמיתי
2 בננות בשלות
כפית חומץ תפוחים טבעי
כוס חלב צמחי(200 מ"ל)
תוספות טעימות:
חופן גדול מיקס פירות יער
85 גרם שוקולד מריר קצוץ עם 60% מוצקי קקאו לפחות
כף סוכר קוקוס
רבע כוס שיבולת שועל דקה
תוספות ושינויים: אפשר להוסיף לבלילה שיבולת שועל דקה, חמוציות, אגוזים ושקדים קצוצים, עוד שוקולד, שבבי קוקוס וכל מה שטעים לכם.
אפשר להניח מעל הבלילה שני חצאי בננה כמו בתמונה לפני התנור, מאוד מוסיף!
המרות: אפשר להכין גם בתבנית מאפינס או להכפיל את המצרכים ולהכין בתבנית קוגלהוף לקבלת עוגה גדולה ומרשימה.
ההכנה
לחמם תנור ל180 מעלות
למעוך טוב טוב בקערה את הבננות למחית חלקה
להוסיף את שאר המצרכים הרטובים (חוץ מהחומץ)
להוסיף את המצרכים היבשים ולערבב הכל יחד.
להוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב
להוסיף את חומץ התפוחים ולערבב היטב.
לשפוך חצי מהבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב.
לפזר פירות יער על הבלילה באופן שווה ולהוסיף מעל את שאר הבלילה.
להחליק את החלק העליון יפה ולפזר באופן שווה עוד פירות יער, שיבולת שועל וסוכר קוקוס.
להכניס לתנור ל30-40 דקות עד שהעוגה תופחת ומזהיבה וקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
פורסים ומגישים אחרי שהעוגה מתקררת.
בתיאבון!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא