
ספרינג רולס קראנצ'י במילוי טופו צלוי וירקות טריים
מדובר באחד המתכונים הפשוטים ביותר ברחבי הרשת לתענוג הבריא והכיפי הזה- ספרינג רולס!!
אפשר להכין אותם עם הילדים- חותכים הירקות מראש ומכינים את הטופו וקוראים להם לעזור בגלגול, הם ייהנו מזה מאוד!
גם יכינו בעצמם את האוכל שלהם וגם ייהנו לבחור בכל סיבוב את המילוי שהם רוצים לאכול ובנוסף, מפתח את המוטוריקה העדינה !
אפשר להכין יחד עם בן\ בת הזוג לזמן איכות טעים וצבעוני יחד !
מוזמנים לשנות את המילוי ולהוסיף את הירקות והמילויים שאתם אוהבים 🙂

ספרינג רולס קראנצ'י במילוי טופו צלוי וירקות טריים
- 40 יחידות
- עוד 45 דקות
מצרכים
מצרכים:
לטופו:
450 גרם טופו
כף פפריקה מעושנת
2 כפות רוטב סויה
לירקות:
3 גזרים
3 מלפפונים
פלפל אדום גדול
אבוקדו בשל בינוני
חופרן בזיליקום טרי \כוסברה טרייה
5 גבעולים בצל ירוק
דפי אורז גדולים- קוטר 22
להגשה:
רוטב סויה אמיתי
ההכנה
הכנה:
חותכים את הטופו לרצועות דקות בעובי הזרת ומשרים בקערה, למשך מספר דקות עם התבלינים ומעט מים רותחים.
מערבבים כך שכל הרצועות יצופו בתיבול ומניחים בצד.
מעבירים את הטופו לתנור בתבנית עם נייר אפייה, על מצב טורבו ב-180 מ' ומברישים כל רצועה במרינדה ומזלפים שמן זית.
אופים במשך 20 דקות עד שהטופו מקבל השחמה והופך להיות קריספי.
אפשר להכין את הטופו באייר פרייר גם כן ויוצא יותר קריספי.
טיפול בירקות:
חותכים את הפלפל לרצועות דקות מאוד.
מקלפים את הגזר, חותכים לאורך ואז לרבעים ועם סכין חדה מוציאים את הליבה של הגזר לגמרי.
פורסים את המלפפונים לחצי ואז לרבעים ומוציאים את הליבה עם הגרעינים כך שיישאר רק החלק הקשה יותר.
שוטפים את הבצל הירוק וחותכים לרצועות באורך אצבע.
שוטפים את הבזיליקום\ כוסברה ומפרידים את העלים מהגבעול.
פותחים את האבוקדו לאורך ובעזרת כף משחררים את הפרי מהקליפה.
פורסים כל חצי לרצועות דקות.
מניחים את כל הירקות שחתכנו ואת הטופו בצלחת רחבה או שתיים.
מכינים קערה רחבה עם מים פושרים וקרש חיתוך.
מרטיבים את הקרש חיתוך כך שיהיה לח מאוד כדי שעלי האורז לא ידבקו אליו.
*שימו לב- כל 2-3 גלגולים של הספרינג רול, צריך להרטיב את המשטח.
לוקחים דף אורז וטובלים אותו במשך 10 שניות ולא יותר. עד שהוא מתרכך חצי דרך.
מניחים על קרש החיתוך ומסדרים ירקות וטופו כשהם צמודים אחד לשני ומקפידים שיהיה רווח של שתי אצבעות בין הקצה של הדף שקרוב אלינו לבין הירקות- אחרת בגלגול הכל יתפרק.
אחרי שסיימנו להניח את המילוי, בעזרת שתי ידיים מחזיקים את הקצה שקרוב אלינו ומתחילים לגלגל פעם אחת קדימה תוך החזקה של הירקות במקום.
סוגרים את הקצוות לאמצע- צד ימין ושמאל, בצורה מהודקת וממשיכים לגלגל עד סוף הדף אורז.
חוזרים על הפעולה עד שהמילוי נגמר.
לעיצוב הצלחת: חותכים כל ספרינג רול בצורה אלכסונית עם סכין גדולה וחדה בצורה מהירה וחדה.
מסדרים על צלחת הגשה כמו יער. הם נדבקים אחד לשני וכך נשמרת הצורה היפה בהגשה.
אחסון: לא מומלץ לאחסן במקרר, הדפים מתקשים בחזרה לרוב.
מומלץ להכין את המילוי מראש ופשוט לגלגל לפני הארוחה.
בתיאבון ולבריאות!
את הספרינג רולס מומלץ להגיש לצד רוטב סויה טוב!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא