
סלט שוק עם גבינות על חציל קלוי
באמת צריך להגיד יותר מדי על הסלט הזה?
אני חושבת שהסלט שוק הצבעוני והמהפנט כאן, לגמרי עומד בפני עצמו ולא צריך להכביר במילי.
למה?
יש בו כל מה שאתם צריכים לארוחת בראנץ' מפנקת במיוחד
לארוחת צהרים טובה וקלילה שמתאימה לחום הקיצי של אוגוסט
והוא סלט שיקנה את האורחים שלכם, בכל ארוחה שתערכו !
כמו שאני אוהבת, יש בו קשת של טעמים ומרקמים שהופכת אותו לסלט מושלם.
ניפגש בשולחן 🙂

סלט שוק עם גבינות על חציל קלוי
- 4 מנות
- עוד 35 דקות
מצרכים
2 חצילים שמנים ונמוכים
עגבנייה בינונית אחת
מלפפון אחד
בצל סגול בינוני
כוס מיקס עלי בייבי
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות גרעיני חמנייה
חופן פטרוזיליה, ללא הגבעול
2 גבעולים של בצל ירוק
לגבינת פטה:
כוס קמח שקדים
שן שום כתושה
לימון אחד
שמן זית
מלח
כף שמרי בירה
לתיבול:
חצי לימון
מלח
שמן זית
להגשה:
סילאן
טחינה גולמית
ההכנה
מתחילים בחציל.
מנקבים כמה חורים מכל צידי החציל ומניחים אותו על אש גלויה או מעל רשת צלייה . צולים אותו מכל הכיוונים עד שהחציל מתרכך לגמרי ונחרך מכל כיוון.
ממשיכים בהכנת הגבינה:
מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו.
מערבבים בקערה קמח שקדים, שן שום כתושה, כפית מלח שטוחה, 3 כפות שמן זית, שמרי בירה, ו-4 כפות מיץ לימון.
מוסיפים 400 מ"ל מים (כוס וקצת) ומערבבים.
המרקם צריך להיות נוזלי אך לא יותר מדי. טועמים ומתקנים תיבול אם לא מספיק חמוץ או מלוח, לפי טעמכם.
הגבינה צריכה להתקבל בסוף חמצמצה ומלוחה אז אם זה לא מספיק בשבילכם, תוסיפו עוד קצת מלח או לימון ותערבבו.
משמנים תבנית קטנה וגבוהה( כ-3-4 ס"מ בגובה) עם שמן זית ומעבירים אליה את הבלילה. מזלפים שמן זית מעל ומעבירים לאפייה ל-20 דקות
בסוף האפייה, הגבינה צריכה להתקבל יציבה ומעט שחומה בצדדים.
חכו עד שהגבינה תתקרר ותתייצב לפני שחותכים ופורסים אותה.
ממשיכים בהכנת הסלט.
חותכים את המלפפון, העגבנייה והבצל הסגול דק ומעבירים לקערה.
סוחטים לימון לקערה, מוסיפים מעט מלח וכף שמן זית ומערבבים.
קוצצים את הפטרוזיליה, חותכים לעיגולים את הבצל הירוק ומניחים בצלוחית בינתיים.
לגבי הגרעינים- אפשר, אך לא חובה, לקלות אותם 2 דקות על מחבת יבשה עד שעולה ריח טוב של קלייה.
הרכבת המנה:
מניחים את החצילים בצלחת הגשה, חותכים כל חציל במרכזו ופורסים את השוליים לצידי הצלחת.
מניחים 3 כפות גדושות של הסלט, מעליו חופן עליי בייבי, לאחר מכן ממפזרים מגבינת הפטה, מפזרים גרעינים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, את הבצל הירוק ובסוף, מזלפים טחינה גולמית וסילאן שנייה לפני ההגשה.
בתיאבון!!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא