
סלט קיצי של אבטיח, מלפפונים ופירות מרענן
הסלט הזה צועק קיץ!
הדרך הכי טעימה ובריאה לחגוג את סוף הקיץ, רגע לפני שפירות הקיץ מתחילים להיעלם מהשווקים.
המתכון שלפניכם הוא חגיגה של כל פירות העונה בתיבול קליל וגם מאוד מרענן בזכות הנענע הטרייה
אפשר לפזר על הסלט, לפני ההגשה מגבינת הפטה לתוספת מליחות.
את המתכון לגבינה הממכרת הזו, תמצאו כאן.

סלט קיצי של אבטיח, מלפפונים ופירות מרענן
- 5-6 מנות
- עוד 20 דקות
מצרכים
2 כוסות קוביות אבטיח חתוכות לריבועים בגודל 2 ס"מ .
נקטרינה בשלה
2 מלפפונים
בצל סגול בינוני
2-3 גבעולים של נענע
2 גבעולים של בזיליקום
חופן שקדים פרוסים
לרוטב:
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
מלח
גרידת לימון מחצי לימון
כף סירופ אגבה\ מייפל
ההכנה
צורת ההכנה מאוד פשוטה, חותכים כל פרי וירק בצורה שלו ומוסיפים לקערה אחת!
מתחילים באבטיח:
חותכים לקוביות קטנות בגודל ביס, בגודל 2 ס"מ
חוצים את המלפפונים לאורך ומרוקנים את הגרעינים בעזרת כפית.
חוצים את הנקטרינה לאורכה, מוציאים את הגלעין ופורסים כל חצי לפרוסות דקות.
קולפים את הבצל הסגול וחוצים לשני חצאים, כל חצי פורסים גם כן לפרוסות דקות.
עשבי תיבול:
מפרידים את העלים מהגבעול, שוטפים ומייבשים היטב.
מניחים את העלים בערמה אחת ומגלגלים לגליל, כך שיהיה נוח לחתוך לרצועות דקות וקוצצים.
מוסיפים לקערה עם הירקות והפירות.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד ומוסיפים לסלט ממש לפני ההגשה.
מפזרים שקדים פרוסים ומגישים!
בתיאבון!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא