
סלט קינואה בוויניגרט על סירת בטטה אפויה
אמרת ארוחת צהריים בריאה ומשביעה- אמרת סלט קינואה על בטטה 🙂
ארוחת הצהריים TO GO שלי .
מתכון לסלט נהדר, שלא מצריך הרבה הכנות מראש או עמידה ממושכת במטבח.
המתכון הזה לגמרי מתאים למי שלא אוהב לבשל ורוצה ארוחה מפונפנת ומושקעת בכלום עבודה.
החלק הכי ארוך במתכון הזה יהיה חיתוך ירקות וערבוב עם הקינואה. ז-הו!

סלט קינואה בוויניגרט על סירת בטטה אפויה
- 2 מנות
- עוד שעה
מצרכים
2 בטטות שמנמנות
1 כוס קינואה לבנה (אפשר גם לערבב עם אדומה)
פלפל צהוב קטן
גמבה אדומה קטנה
2 מקלות סלרי
2 כפות חמוציות מיובשות
4\3 כוס מיקס גרעינים- חמנייה ודלעת
לרוטב וויניגרט:
1 שן שום כתושה
כף סילאן טבעי
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
כפית חרדל
כפית שטוחה מלח אטלנטי(עדיף)
חצי כפית פלפל שחור
להגשה:
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות טחינה גולמית
חופן פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
שוטפים את הקינואה תחת זרם מים למשך דקה ומסננים.
מניחים סיר על הכיריים ומרתיחים 2 כוסות מים עם קמצוץ מלח וזילוף של מעט שמן, כדי שהקינואה תצא אחד-אחד.
מבשלים את הקינואה 20 דקות עד שהיא רכה והמים הצטמצמו.
מחממים תנור או טוסטר אובן ל- 190 מעלות, שוטפים את הבטטות ונועצים מזלג בבטטות , לא יותר מדי, מספיק שני חורים בחלק הרחב יותר.
בתבנית התנור, מפזרים מלח גס לאורך, כמו צורת הבטטה.
מניחים את הבטטות בתבנית, על המלח ואופים 4\3 שעה עד ריכוך. נועצים מזלג בבטטה לעומקה, כדי לראות אם התרככה. אם לא מספיק, מחזירים לעוד כמה דקות אפייה.
בזמן שמחכים לבטטות והקינואה, חותכים לקערה את הירקות ומוסיפים את החמוציות.
במחבת יבשה, קולים את הגרעינים במשך דקה עד שהם משחימים טיפה ממש ובאוויר יש ריח של גרעינים קלויים- זה אומר שהם מוכנים.
מערבבים בקערה או בצנצנת קטנה את מרכיבי הרוטב עד שמתקבל רוטב סמיך, חמוץ מתוק.
מוסיפים את הרוטב לירקות וחוזרים לקינואה. אחרי שההתרככה, מורידים מהאש מערבבים מעט כדי אוורר את הקינואה ומקררים עם מכסה פתוח.
אם רוצים לקרר יותר מהר, מעבירים לקערה נפרדת.
מוסיפים את הקינואה לסלט ומערבבים היטב.
מוציאים את הבטטות מהתנור ומקררים מעט.
הרכבת המנה:
חורצים כל בטטה לאורכה ומותחים את השוליים כך שתיווצר צורת קערה.
מניחים במרכז כמה כפות גדושות של הסלט כך שתיווצר ערימה יפה ומזלפים בתנועת שורות, טחינה גולמית ועליה סילאן.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים
בתיאבון 🙂

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא