
סלט קייל הקיסר
הנה הוא הגיע,
סוף סוף!
סלט הקיסר שלי
מאז שהתחלתי את פינת הסלט השבועי, חיפשתי רעיונות למתכונים מיוחדים שיהיו ארוחה מלאה, עם פחמימות מורכבות וחלבונים.
אבל לפעמים, צריך לחשוב פשוט וללכת על הטעים והקל
וזה עובד
כי הסלט הזה מנצח תמיד.
הכנתי אותו עד היום, כנראה כמה עשרות פעמים ואכלתי אותו בכל מיני מסעדות, כל אחד והגרסה שלו.
אז זו הגרסה שלי, פשוטה ממש אבל עם רוטב מפציץ!
ואם בא לכם להפוך את המנה הזו לארוחה מלאה ומשביעה ממש, מקפיצים במחבת טופו שעורבב בקורנפלור לפני, עם רוטב סויה ומוסיפים אחרי שמתקרר.
יאמי!

סלט קייל הקיסר
- 4 מנות
- עוד 15 דקות
מצרכים
חצי ראש חסה(8 עלים)
חצי חבילת קייל, עדיף לא מסולסל (9 עלים)
בצל סגול קטן \ חצי (לפי הטעם)
כוס קרוטונים מהמתכון כאן
אופציונלי- חופן עלי בזיליקום
לרוטב:
2/3 כוס שמן צמחי (זרעי ענבים, חמניות..)
1/3 כוס חלב סויה לא ממותק
כפית גדושה חרדל חלק
2 כפות מיץ לימון סחוט
חצי כפית מלח הימלאיה
4\1 כפית פלפל שחור
לפרמז'ן טבעוני:
רבע כוס שקדים מולבנים טחונים(קמח שקדים)
רבע כוס שמרי בירה
רבע כפית מלח הימלאיה
ההכנה
מכינים את הקרוטונים ואופים אותם בזמן שמכינים את הסלט והרוטב.
מעבירים לצנצנת את החלב והשמן הצמחי ובעזרת מוט יד מערבלים כמה שניות עד שמתקבל רוטב שמזכיר מיונז במרקם.
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבלים שוב.
טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
הרכבת הסלט:
שוטפים את החסה והקייל ומייבשים.
בינתיים, קולפים את הבצל וחותכים את הקצוות.
חותכים את הבצל באמצע, פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומפרידים את השכבות.
מוסיפים לקערה את הבצל וקורעים את החסה ישירות לתוך הקערה.
חותכים את הקצוות של הקייל (את הגבעול הקשה)
חותכים לפרוסות גדולות מאוד ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את עלי הבזיליקום שלמים ומערבבים.
אחרי שהקרוטונים מוכנים והתקררו, מוסיפים לקערה גם כן.
מוסיפים מהרוטב כף גדושה ומערבבים היטב עד שכל העלים מכוסים היטב ברוטב.
אם רוצים להפוך את הסלט לארוחה מלאה, מקפיצים במחבת קוביות טופו מעורבבות בקורנפלור, עם מעט שמן ורוטב סויה עד שהקוביות נצרבות יפה מכל הצדדים. מצננים ומוסיפים לסלט בשלב ההגשה .
בתיאבון!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא