
סלט קוסקוס ודלעת צלויה
ביום חמישי האחרון קיבלתי לפתח הבית ארגז ירקות צבעוני ומהפנט מחוות שורשים וכמובן שהמוח שלי התחיל לחשוב מה להכין ומה אני רוצה ליצור עם הירקות היפים שקיבלתי.
עשבי התיבול היו עם ריח נהדר וטרי כל כך שממש הרגשתי את ההבדל רק לפי הריח בין הירוקים בסופר לבין אלו שקיבלתי.
חשבתי איזה מתכון מגניב וטעים אבל שיהיה גם קל ומהיר הכנה אני רוצה להכין לכם.
נזכרתי בסלט המדהים שכיכב בתפריט המעדנייה לקיץ 2022:
סלט קוסקוס משביע, מנחם וגם קליל בזכות העשבי תיבול.
סלט כיפי מפוצץ בטעמים
יאללה רוצו להכין וספרו לי בתגובות איך יצא לכם 🙂
שנדע ימים שקטים וטובים יותר בקרוב,
חני 🙂

סלט קוסקוס ודלעת צלויה
- 4-6 מנות
- עוד חצי שעה
מצרכים
חצי דלעת(300 גרם דלעת)
2 כוסות קוסקוס מוכן לפי הוראות היצרן-(כדאי להוסיף חצי כפית פפריקה וכורכום!)
צרור כוסברה טרייה
חופן פטרוזיליה טרייה
חופן נענע טרייה
כפית קינמון שטוחה
פלפל שחור
מלח
שמן זית
אופציות לתוספות: גרעיני דלעת קלויים על מחבת יבשה
ההכנה
מחממים תנור על 180 מעלות במצב גריל.
מקלפים את הקליפה מהדלעת וחותכים לקוביות גדולות.
מערבבים את הדלעת עם שמן זית, קינמון ומלח ומעבירים לאפייה למשך 25 דקות.
בינתיים קוצצים את כל העלים -בלי הגבעולים ומעבירים לקערה.
מכינים את הקוסקוס ומכסים במגבת.
אחרי שהקוסקוס התקרר והדלעת מוכנה, מערבבים הכל יחד, עם מרכיבי הרוטב ומגישים 🙂

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא