
סלט סלק פריך לחורף
הסלקים של חוות שורשים קנו אותי מהרגע הראשון.
הצבע הבוהק של הסלק, המרקם שלו..
החלטתי שלא צריך לבשל אותם כי הם פשוט יפים כמו שהם.
לא רציתי לבשל במים או לאפות כי אז הצבע פשוט הולך והסלק מתכהה.
רציתי סלט חי, טרי, מרענן עם כל הוויטמינים והיתרונות הבריאותיים של ירוקת חיים
עם פלוס ענק של צבע מדהים שתופס את העיניים.
אז נהנה הוא לפניכם
מבטיחה שאם תחתכו את הקוביות בגודל מספיק קטן- לא תצטרכו לבשל אותו.
תקבלו גם צבע מהמם לסלט וגם סלט הרבה יותר בריא 🙂

סלט סלק פריך לחורף
- 4 מנות
- עוד 15 דקות
מצרכים
2 סלקים יפים
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
בצל סגול קטן
מיץ מחצי לימון טרי
שמן זית
מלח
ההכנה
שוטפים את הסלקים ומקלפים אותם.
חותכים את הסלקים לקוביות בגודל חצי ס"מ ומעבירים לקערה.
מקלפים את הבצל הסגול, חותכים לחצי ופורסים לפרוסות דקות ואז חותכים באמצע לרוחב כך שיתקבלו רצועות קצרות.
מוסיפים לקערה.
שוטפים את עשבי התיבול ומפרידים את העלים מהגבעול.
קוצצים דק דק את העלים ומוסיפים לקערה.
מתבלים בלימון שמן זית ומלח לפי הטעם.
הסלט הזה מעולה כי הוא משתבח עם הזמן והטעם הופך עמוק יותר. גם הבצל מתרכך ומקבל טעם שמזכיר בצל כבוש אחרי לילה.
*אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים.
בתיאבון!
ספרו לי בתגובות איך יצא לכם 🙂

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא