
סלט מלפפונים עם גבינת פטה אפויה
הסלט הבא הוא מרענן וכיפי, מתאים בדיוק לקיץ החם.
כיף לאכול אותו ככה בפני עצמו או להוסיף לו בייגלה ירושלמי ולספוג בו את הרוטב הלימוני.
איך שלא תבחרו, הסלט הזה הוא חלום!
רוב הסלטים שאני מכינה הם אסופה של מה שנמצא אצלי במקרר באותו יום.
את הסלט הזה הכנתי בפעם הראשונה אחרי יום בישולים עמוס להזמנות, לפני שנתיים.
סוף יום בישולים ושליחת הזמנות, הדבר היחיד שהיה לי כוח להכין לי לאכול הוא סלט טעים, עמוס בטעמים אבל מרענן ממש, בדיוק מה שהייתי צריכה אחרי יום עבודה, הוא פשוט פשוט ולקח לי 10 דקות גג להכין אותו.
ועכשיו לגבי הגבינה…מכירים שקדים קלויים? כמה זה ממכר? וואו!
אז תחשבו על גבינה אפויה משקדים!
ואם לא ניסיתם עדיין את הגבינה הזו, רוצו להכין כי אם לא טעמתם עדיין גבינת פטה שקדים אפויה, אתם הולכים להתמכר!

סלט מלפפונים עם גבינת פטה אפויה
- 3 מנות
- 35 דקות
מצרכים
2 מלפפונים גדולים
כוס מיקס עלי בייבי וארוגולה
צרור קטן פטרוזיליה
צרור קטן שמיר
5 עלי בזיליקום
2 כוסות קמח שקדים
שן שום כתושה
2 לימונים
שמן זית
מלח
כף שמרי בירה
כפית סומאק
אופציונלי:
בצל סגול קטן
ההכנה
מתחילים מהכנת הגבינה:
מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו.
מערבבים בקערה קמח שקדים, שן שום כתושה, כפית מלח שטוחה, 3 כפות שמן זית, שמרי בירה, ו-4 כפות מיץ לימון.
מוסיפים 400 מ"ל מים (כוס וקצת) ומערבבים.
המרקם צריך להיות נוזלי אך לא יותר מדי. טועמים ומתקנים אם לא מספיק חמוץ או מלוח, לפי הטעם.
הגבינה צריכה להתקבל בסוף חמצמצה ומלוחה אז אם זה לא מספיק בשבילכם, תוסיפו עוד קצת מלח או לימון ותערבבו.
משמנים תבנית קטנה וגבוהה( כ-3-4 ס"מ בגובה) עם שמן זית ומעבירים אליה את הבלילה. מזלפים שמן זית מעל ומעבירים לאפייה ל-20 דקות
בסוף האפייה, הגבינה צריכה להיות יציבה ומעט שחומה בצדדים.
מכינים את הסלט:
שוטפים היטב את כל העלים ומניחים בקערה עליי בייבי וארוגולה.
מפרידים את הגבעולים מהעלים של עשבי התיבול ( פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום) ומייבשים מעט במגבת מטבח.
קוצצים את עשבי התיבול גס ומוסיפים לקערה.
חותכים את המלפפונים לחצי, כל חצי חותכים לאורכו לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
אם רוצים להוסיף, חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקות ומוסיפים.
מוסיפים 2 כפות שמן זית, חצי לימון סחוט, כפית מלח שטוחה ומערבבים.
כשהגבינה מוכנה מקררים אותה כמה דקות ומפוררים על הסלט לפני ההגשה
מפזרים סומאק ומגישים 🙂
בתיאבון!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא
במה אפשר להחליף את שמרי הבירה?
היי אירית 🙂
אפשר פשוט לוותר על שמרי הבירה אם אין בנמצא, הגבינה תצא מעולה גם בלעדיהם.
ממליצה לרכוש שמרי בירה שיהיו במזווה, הם מאוד שימושיים למתכונים רבים!