
סלט בטטות ופיצוחים
הסלט הזה הוא ארוחה בפני עצמו.
אם אתם מתעקשים, אפשר לצרף לו לחם טוב של מחמצת אבל תראו שלא תצטרכו!
הסלט הממכר שלפניכם, בריא ומשביע.
הוא עשיר בוויטמינים, ברזל והבטטה לבדה מכילה 20 וויטמינים ועשירה במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל ובנוגדי החמצון החשובים ויטמין C וויטמין E.
הוא קראנצ'י ועשיר בטעמים, הודות לאגוזים ולגרעינים הקלויים ויש בו המון עשבים טריים מרעננים.
ואם אתם צריכים עוד סיבה לרוץ למטבח ולהכין אותו, הוא לוקח פחות מחצי שעה ואפשר להכין אותו גם מראש.
אז יאללה, זו ארוחת הצהריים הקיצית והבריאה שלכם היום! 🙂

סלט בטטות ופיצוחים
- 5 מנות
- עוד חצי שעה
מצרכים
3 בטטות גדולות
4 מקלות סלרי
1 בצל סגול קטן
3 כפות חמוציות מיובשות ללא סוכר
חצי כוס גרעיני דלעת
רבע כוס גרעיני חמנייה
צרור פטרוזיליה, בלי הגבעול
כוס מיקס אגוזים: שקדים, פקאן, אגוז מלך
4 גבעולים בצל ירוק
לרוטב:
4 כפות שמן זית
חצי לימון קטן, סחוט
כף סילאן טבעי
מלח ופלפל
ההכנה
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
מחממים תנור על מצב טורבו ומניחים נייר אפייה בתבנית
מעבירים את קוביות הבטטה לתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מעט מלח ועושים מסאג' לבטטה.
אופים 20-25 דקות, עד שהקוביות משחימות יפה יפה.
בינתיים, מחממים מחבת נקייה ויבשה על אש גבוהה, מעבירים אליה את כל האגוזים והגרעינים וקולים 2 דקות.
מנערים מדי פעם את המחבת כך שישחימו מכל הצדדים.
**שימו לב-לא לעזוב את המחבת. הגרעינים בעיקר, יכולים להישרף תוך שנייה אם לא שמים לב.
קוצצים את הבצל הסגול לקוביות קטנות, חותכים פרוסות מהבצל הירוק וקוצצים את הפטרוזיליה דק.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית וטועמים. הרוטב צריך להתקבל חמוץ-מתקתק.
מסדרים כל הבטטות, האגוזים, גרעינים, הירוקים והבצל בקערת הגשה ומזלפים את הרוטב שנייה לפני שמגישים.
מערבבים
ונהנים מסלט משגע 🙂
*טיפ לאירוח:
אם אתם רוצים להגיש את הסלט בארוחה בעוד יומיים, לאורחים שלכם, אפשר להכין את הסלט גם יומיים לפני.
פשוט מכינים מראש את כל המרכיבים בנפרד ולפני שמגישים מערבבים הכל יחד.

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא