מרק ירקות כתומים צלויים מוקרם
אמנם צליית הירקות מצריכה יותר השקעה של זמן וסבלנות
אבל זה שווה את זה, תאמינו לי.
הצלייה מעמיקה את הטעמים של המרק ולוקחת אותו כמה רמות מעל כל המתכונים למרקים הכתומים שיצא לכם להכין עד היום!
ההקרמה בסוף עם החלק קוקוס מוסיפה צבע יפהפה למרק וטעם עשיר ועמוק עוד יותר
הכנתי את המתכון הזה לארוחה משפחתית וחורפית לאחרונה וכולם ליקקו את הצלחות כולל האחייניות שלי שממש ליקקו את הצלחות אחרי שתי קעריות מרק 🙂
מרק ירקות כתומים צלויים מוקרם
- 10 מנות
- עוד שעה
מצרכים
1 דלורית גדולה
300 גרם דלעת
2 בטטות בינוניות
1 גזר
1 כרישה
2 ראשי שום
300 מ"ל חלב קוקוס 7%-8% שומן
1 בצל גדול
שמן זית
מלח פלפל
כפית שטוחה כורכום
2 כפות שמרי בירה
ההכנה
מקלפים את הירקות הכתומים ומניחים בתבנית תנור גדולה.
מוסיפים שני ראשי שום ומזלפים שמן זית ומלח על כל הירקות.
צולים בתנור בחום 190 מעלות למשך 35 דקות ועד שכל הירקות השחימו לגוון זהוב יפה.
בינתיים חותכים את הבצל לקוביות גדולות ומטגנים בסיר.
שוטפים את הכרישה, חוצים לאורכה ושוטפים תחת זרם מים.
חותכים לחצאי עיגולים ומוסיפים לסיר.
מטגנים עד ריכוך על אש בינונית, רצוי לכסות לכמה דקות ליצירת אידוי.
אחרי שהירקות יוצאים מהתנור, מוסיפים לסיר.
מקלפים את שיני השום ומוסיפים.
מתבלים ומוסיפים גם את שמרי הבירה.
מוסיפים מים עד כיסוי+כוס מים.
מביאים להרתחה וכשהמרק מבעבע מכבים את האש.
טוחנים למרקם חלק לגמרי ומדליקים חזרה לאש בינונית
מבשלים 10 דקות נוספות ומוסיפים את חלב הקוקוס.
מומלץ להגיש עם בזיליקום קצוץ וקרוטונים ביתיים המתכון כאן!
למרק הזה ספציפית הכנתי קרוטונים עם חלק מהתיבול במתכון-מלח ושמרי בירה, כדי לתת למרק את הבמה !
בתיאבון ותהנו ממרק מטריף!
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא