
ממתק טוויקס ביתי בריא
אני מתה על שילוב קרמל ושוקולד!
הבעיה היחידה היא, שקרמל זה בעצם המון סוכר וחמאה, מה שהופך את העניין ללא בריא בכלל.
אז מצאתי את הפתרון המושלם!
חטיף טוויקס עם קרמל בריא ללא סוכר.
אז יאללה, דפדפו למתכון למטה ובואו נתחיל 🙂
ממתק טוויקס ביתי בריא
- 20 אצבעות טוויקס
- עוד 8 שעות
מצרכים
לתחתית:
2 כוסות שקדים טחונים\קמח שקדים
2 כפות מייפל\ אגבה
3 כפות שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל
לקרמל:
2 כוסות תמרים מזן מג'הול ללא גלעין
כפית תמצית וניל
4\3 כוס מים
1 כף מייפל
1 כפית שמן קוקוס
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס
ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתחתית עד שמתקבל בצק אחיד, לח ויחסית מוצק.
מרפדים תבנית מרובעת בגודל 15*20 ס"מ בנייר אפייה ומעבירים את הבצק.
משטחים את הבצק לתבנית, עם הידיים עד שנוצרת שכבה אחידה.
מעבירים לתנור ואופים 15 דקות עד שמתקבל בצק מעט שחום.
בינתיים מכינים את הקרמל:
טוחנים בבלנד חזק, את כל מרכיבי הקרמל עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק במרקם קרמי.
*אם התמרים לא נטחנים אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה.
מוציאים את התבנית עם התחתית מהתנור ומצננים לגמרי.
רק אחרי שהתחתית התקררה לגמרי אפשר להוסיף את הקרמל. בעזרת מרית, משטחים את הקרמל לשכבה אחידה ומעבירים למקפיא למשך שעתיים.
לאחר שעתיים, מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוציאים את הממתק שקיבלנו עם נייר האפייה.
חותכים את הממתק שלנו לגודל אצבע- לאורך ואז לרוחבו אם ארוך מדי.
מחזירים להקפאה למשך הלילה להתייצבות שלמה.
אחרי 8 שעות במקפיא- מכינים את הציפוי.
בקערה עמוקה, ממיסים את השוקולד יחד עם שמן הקוקוס ומערבבים למרקם חלק ונוזלי.
מוציאים מהמקפיא את התבנית ובעזרת הידיים, טובלים את הממתקים בשוקולד לציפוי מלא.
מנערים קלות ומחזירים לתבנית.
שימו לב- בשלב זה, כשהחטיף קפוא לגמרי, השוקולד יתקשה במהירות, לכן צריך לעבוד מהר בזמן הטבילה בשוקולד.
אחרי שסיימנו לצפות את כל האצבעות, מחזירים למקפיא ל-10 דקות ואפשר להתחיל לאכול, בתיאבון!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא