
ממתק חלבון שוקולדי שהוא ממש לא רק למתאמנים
התחלתי לאחרונה אימוני כוח
ואיתם ההתעניינות שלי באבקות חלבון טבעוניות ומנות שמכילות חלבון בכמות גבוהה, עלו.
מה גם שהרגשתי שהגוף (יותר נכון, השרירים) מבקשים יותר אנרגיה וכוח.
שילוב כמות חלבון מספקת בתפריט היומי הוא אחד הדברים החשובים שצריך לב אליו, אצל כל אחד
ואפילו יותר אצל מי שעבר לתזונה צמחונית או טבעונית.
שינוי תזונתי מלווה בהרבה מקרים בחוסר ידיעה על אפשרויות החלפת מקורות חלבון למקורות צמחיים.
ההצעה הראשונה מכל טבעוני תהיה כנראה- "תוסיפו לתזונה קטניות ותסגרו את הפינה".
אבל אל תמיד רוצים לאכול קטניות כל היום וגם לפעמים זה כבד מדי, כל יום..
לכן, במסע שלי לשילוב כמות חלבון גדולה יותר בתפריט
מצאתי בשבילכם את הדרך הפשוטה, הטעימה והמפתיעה לשלב מקור חלבון מרכזי וגדול מאוד בתזונה בצורה מפתיעה וטעימה במיוחד!
גרגירי חומוס!
כן כן. קחו רגע לעכל.
זה בכלל לא מוזר ולא מורגש בטעם אפילו קצת.
הוא כן מוסיף מרקם מדהים וכמובן המון חלבון נוסף לתפריט שלכם!
המתכון הזה אפילו עבר את האחייניות ואת האחים שלי שחשבו שמדובר בכדורי שוקולד ולא הצליחו לנחש מה שמתי במתכון… 🙂
אז בואו נתחיל!

ממתק חלבון שוקולדי שהוא ממש לא רק למתאמנים
- 35-40 כדורים
- עוד שעתיים כולל הקפאה
מצרכים
2 כוסות חומוס מבושל ורך (ללא מלח)
חצי כוס זרעי צ'יה
חצי כוס שיבולת שועל דקה
רבע-חצי כוס חלב סויה
4 כפות חמאת בוטנים
4 כפות סילאן טבעי
כף שמן קוקוס
5 כפות קקאו
קמצוץ מלח
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
כף שמן קוקוס
מעט שבבי קוקוס
ההכנה
במעבד מזון טוחנים:
שיבולת שועל, קקאו וזרעי צ'יה עד לקבלת תערובת קמחית ודקה.
*הערה: זרעי הצ'יה צריכים להטיחן דק מאוד עד למרקם של קמח. אם אתם יודעים שמעבד המזון שלכם לא יטען צ'יה עד הסוף, תטחנו קודם בשלושה פולסים בבלנדר או טוחן קפה.
מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד שמקבלת עיסה אחידה שניתן לכדרר ממנה כדור יציב עם הידיים.
אם היא רטובה מדי- מוסיפים עוד שיבולת שועל
אם היא יבשה מדי- מוסיפים חלב סויה.
מכדררים כדורים בגודל ביס ומניחים בתבנית או בתוך קופסא (עם נייר אפייה מפריד בין כל שכבה)
מקפיאים למשך שעה ובינתיים מכינים את הציפוי.
ממיסים במיקרוגל שוקולד עם שמן קוקוס ומערבבים למרקם נוזלי מאוד וחלק.
אחרי שהכדורים קפאו לגמרי, טובלים בעזרת שתי מזלגות כל כדור ומצפים מכל הכיוונים.
הציפוי יקפא מיד לכן מפזרים את שבבי הקוקוס מיד כשמחזירים לתבנית את הכדורים.
שומרים במקפיא לקבלת ציפוי פריך ואפשר גם לשמור במקרר.
מאחסנים בקופסא אטומה ולוקחים כדור אחרי כל אימון או חשק למתוק(בריא)!
בתיאבון!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא