
קרוטונים ביתיים בשני טעמים ופירורי לחם ביתיים
את הטיפוסט (טיפ-פוסט) הזה לא תרצו לפספס!
גם לכם נשארו משבת חלות או לחם שאף אחד לא אוכל אחרי הסופ"ש ואתם לא רוצים לזרוק?
מצאתי לכם פתרון טעים, זריז וקליל 🙂
מה מכינים? קרוטונים בטעמים!
שנתחיל?

קרוטונים ביתיים בשני טעמים ופירורי לחם ביתיים
- 6-8 מנות
- עוד 30 דקות
מצרכים
חומרי בסיס :
חצי חלה גדולה או לחם, כזה שעמד בחוץ כבר כמה ימים וכבר לא רך
שמן זית
רבע כוס מים פושרים
מלח
לקרוטונים בסגנון צרפתי:
3 כפות שמרי בירה
2 כפות תערובת תיבול פרובנס או מיקס של טימין, אורגנו ובזיליקום יבש
כפית שום גבישי
לקרוטונים בסגנון פיקנטי:
כפית שמנה פפריקה מעושנת
כפית שום גבישי
כף זרעי כוסברה כתושים
מעט אבקת צ'ילי
גרסה שלישית,אם אתם רוצים לקחת את זה צעד קדימה ולהכין פירורי לחם ביתיים:
כפית פפריקה מתוקה
כפית שום גבישי
ההכנה
חותכים את החלה או הלחם לקוביות בגודל 3 ס"מ .
אין צורך להיות מדויקים, קרוטונים ביתיים ולא מדויקים זה הכי כיף !
מעבירים לקערה גדולה ומערבבים בכוס את חומרי הבסיס הנותרים.
מוסיפים לקערה עם קוביות הלחם\חלה את התיבול שבחרתם ומערבבים היטב כך שכל החתיכות מכוסות בתיבול.
מוסיפים את תערובת הבסיס ומערבבים בעדינות.
אנחנו לא רוצים שהלחם\חלה יהפוך להיות 'מושי' ויחזור להיות בצק באבולוציית הלחם..
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומעבירים לתבנית בשכבה אחידה .
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות.
בשלב הזה הקרוטונים צריכים להיות זהובים ופריכים אך לא זהובים מדי, זה אומר שהם כבר קשים מדי.
*אם נשארו כמה קרוטונים רכים עדיין, אפשר להחזיר אותם לתנור לכמה דקות נוספות .
אחרי שהקרוטונים התקררו לגמרי, מעבירים לצנצנת או קופסה אטומה ומאחסנים במקום מוצל ויבש..
הם יישארו לכם טובים וטריים עד שבועיים 🙂
מי שרוצה להכין פירורי לחם מהקרוטונים:
מכינים באותה שיטה קרוטונים עם התיבול השלישי( פפריקה מתוקה ושום גבישי) עם תערובת הבסיס.
אחרי שהקרוטונים התקררו לגמרי, מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבל תערובת פירורית.
זהו. כזה פשוט !
עם מה אוכלים?
אפשר לאכול את הקרוטונים עם מרק קרמי, סלט חסה מפנק או להוסיף אפילו לתערובת פשטידות, זה מוסיף מאוד למרקם של הפשטידה!
איך אתם אוהבים לאכול את הקרוטונים שלכם?
איזה טעם הכי אהבתם?
יש לכם רעיונות נוספים עם מה אפשר לאכול אותם?
כתבו לי בתגובות !

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא