לביבות כתומות עם חלבון לכבוד חנוכה
את המתכון ללביבות הכתומות, יצרתי לפני שנים והוא כיכב כמעט בכל התפריטים בקייטרינג לאירועים ואוכן מוכן לבית ועוד ועוד..
עם השנים המתכון שופר, התחדש, השתדרג וקיבל תוספות וגיוונים מעניינים.
לכבוד חנוכה, רציתי לרענן את מאכלי החג מלאי השמן במתכון ללביבות המתוקות האלו שלא נופלות מהלביבות הקלאסיות הלא הן- לטקס!
המתכון ללא גלוטן, קל להכנה עם שלושה שלבים פשוטים מאוד וגם עם תוספת חלבון !
הוא מתאים לילדים מאוד- יטרפו אותן חמות מהתנור, תאמינו לי.
והן מתקתקות בזכות הבטטה.
תהנו מהמתכון ושיהיה חג חנוכה שמח ובריא! 🙂
לביבות כתומות עם חלבון לכבוד חנוכה
- 20 לביבות
- עוד 45 דקות
מצרכים
4\3 כוס עדשים כתומות שהושרו לילה
3 בטטות בינוניות
2 גזרים
1 בצל
3 שיני שום
מלח פלפל
3 כפות קמח אורז
שמן זית
ההכנה
מסננים את העדשים מההשריה במים
מייבשים ומנערים משאריות מים
מעבירים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק ומעבירים לקערה
מקלפים את הבטטות והגזר וטוחנים במעבד מזון, דרך הדיסק לפריסת רצועות דקות או על פומפייה .
מוסיפים לקערה.
קוצצים את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה בשמן זית ומעט מלח
מוסיפים לקערה
מערבבים היטב יחד עם קמח אורז, מלח ופלפל לפי הטעם.
נותנים לעיסה לנוח 10 דקות מכוסה במגבת ולאחר מכן העיסה תהי יותר רכה, יציבה ונוחה לעבודה.
מערבבים ויוצרים לביבות דקות בידיים משומנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 25-30 דקות על 180 מעלות וב-10 דקות האחרונות לאפייה, מעבירים למצב טורבו לקבלת קריספיות והשחמה יפה
תהנו מלביבות מתקתקות וטעימות!
החלפות ושינויים:
ניתן להחליף בטטה אחת בסלק 1 לקבלת טעם עשיר יותר (וצבע מדהים)
במקום עדשים- ניתן להחליף ב 4 כפות קמח כוסמין לבן או קמח ללא גלוטן כמו "כרגיל".
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא