
לביבות כרישה של סבתא צביה
חודש לפני שהתחילה המלחמה, סבתא שלי הייתה בהידרדרות ואושפזה במשך שבועיים בבית חולים.
אחרי שבוע וחצי היא נכנסה למצב של תרדמת וכבר לא הייתה עצמה בכלל. האישה המדהימה שהיא.❤️
הגעתי אליה להגיד לה שלום כי ידעתי שאלו הימים האחרונים ויצא שזכיתי להיות לידה באותו רגע שהיא עזבה את העולם הזה.
אלו רגעים שלא אשכח לעולם ולמרות שראיתי אותה במצב קשה מאוד שהיא לא הייתה רוצה לראות את עצמה כך
אני תמיד תמיד אזכור אותה בתור האישה העדינה, צדיקה, יקרה, טובת לב, חמה והאור הגדול שהיא..❤️
סבתא צביה הייתה אישה של בית, גדלה פה בתקופת הכרזת העצמאות וקום המדינה וחיה בזמנים של צנע שלא היה כלום בירושלים.
היא הכינה משני מצרכים פשוטים ובסיסיים ארוחה שלמה למשפחה מרבות נפשות.
אוכל של אמא, אוכל אמיתי וטעים ופשוט ❤️
האוכל שמהווה לי השראה בכל יום כשאני לובשת את הסינר ויוצרת מתכונים או מבשלת לכם לאירועים או אוכל למשפחה בבית.
היא יצרה מאפס, במשך שעות על הרגליים, טרחה במטבח והרגשנו את הלב הענק שלה בכל ביס.
אני לא אשכח איך בחנוכה בשנה שעברה רציתי להכין את הלביבות האלו שלה אבל היא לא הכניסה כלום לפה וחיה רק דרך הזנה. ממש נס.
אז הכנתי את הלביבות שלה למרות זאת והקשרתי והתייעצתי איתה איך להכין אותן בגרסה טבעונית ישר היא אמרה לי "תוסיפי תפוחי אדמה חני. תעשי פירה וזה יהיה אפילו יותר טעים" .
ככה בלי אגו ועם הרבה אהבה וכוונה טובה ולמרות שהיא לא הבינה תמיד למה אי אפשר לשים ביצים היא עזרה לי להכין אותן למשפחה לחג. איזו אישה, איזו סבתא..
למרות שלא יכלה לאכול מהלביבות רציתי לשמח אותה ולהראות לה שאני ממשיכה אותה גם אם בגרסה קצת שונה. שלחתי לה תמונות ואת המתכון שלה עם השינויים שלי כדי לעשות לה טוב על הלב למרות שהיא בעצמה לא יכולה לגשת למטבח ולאפות.
בכל פעם שאני מכינה את הלביבות האלו, גם לא בחנוכה- אני חושבת על סבתא צביה היקרה שלי
שהכינה ובישלה אותן ועוד המון מאכלים פשוטים באהבה כדי לשמח אנשים אחרים.
אני מקווה שתכינו ותהנו מהמתכון שלה כמו שאני והמשפחה נהנים ממנו בכל חנוכה וראש השנה❤️
לעילוי נשמת סבתי היקרה, צביה בת יוסף ושרה איטה.

לביבות כרישה של סבתא צביה
- 25 לביבות
- עוד שעה
מצרכים
3 תפוחי אדמה
3 גבעולי כרישה יפים
1 בצל לבן
4 כפות פירורי לחם
מלח פלפל לפי הטעם
שמן זית
תוספות אופציונליות:
בזיליקום
פטרוזיליה
ההכנה
שוטפים היטב את תפו"א ואת הכרישה חוצים לאורך ומנקים היטב
חותכים את השורש ואז לחצאי עיגולים.
את הבצל הלבן חותכים גם כן לחצאי עיגולים.
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, עם שמן זית ולאחר שהמחבת סיימה להתחמם, מוסיפים את הבצל ואת הכרישה
צורבים ומטגנים עד שהבצלים מתרככים לגמרי ומקבלים גוון שחום.
אפשר להוסיף מדי פעם מעט מים כדי לעזור לזרז את תהליך הריכוך וגם לסגור את המחבת עם מכסה סיר שייצור לחות
ממשיכים לטגן עד שהבצלים מקבלים גוון קרמל עמוק ומורידים אש.
בינתיים, מקלפים את תפוחי האדמה ומחממים סיר עם מים וקורט מלח.
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים ומועכים לפירה חלק.
מוסיפים את הבצלים המטוגנים, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
*הערה- אם אתם רוצים לקחת את הלביבות לרמה הבאה במרקם ובטעם: לאחר שסיימתם לטגן את הכרישה והבצל- תעבירו למעבד מזון לטחינה של 5 פולסים ואז תוסיפו אותם לתפו"א ותערבבו.
אם רוצים- קוצצים את התוספות ומוסיפים.
נותנים לתערובת הלביבות להתקרר ולנוח לגמרי.
אחרי 20 דקות, כשהתערובת התקררה ואפשר לעבוד איתה עם הידיים, מוסיפים פירורי לחם ומנסים ליצור לביבות יציבות עם ידיים משומנות.
אם הן לא מספיק יציבות, מוסיפים כף פירורי לחם.
יוצרים לביבות עגולות קטנות ומניחים בתבנית משומנת.
אפשר לטגן
אפשר לאפות על מצב גריל
ואפשר לטגן במכשיר אייר פרייר
*בתנור או אייר פרייר- חשוב ליצור לביבות עם ידיים משומנות כך שהן יהיו מצופות מכל הכיוונים בשמן זית.
אופים על חום בינוני 180 מעלות למשך 25 דקות
מגישים חם לצד מטבל מרענן כמו צזיקי או יוגורט אחר ואפשר גם לצד עגבניות מרוסקות טריות ושמן זית.
בתיאבון!!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא