לביבות ירק צבעוניות אפויות לחנוכה
השנה הכנתי לכם מתכון ללביבות חנוכה מיקס ירקות שורש עם תוספת טעמים מרעננת של עשבי תיבול !
הן רכות ועשירות בטעמים רק בגלל שהן עשויות מכמה סוגי ירקות חורף.
אז אם אתם אוהבים להכין לביבות יותר מעניינות ונמאס לכם להכין לטקס כל שנה ואם כבר להשקיע -אז בלביבות יצירתיות יותר!
זה המתכון בשבילך!
לביבות ירק צבעוניות אפויות לחנוכה
- 30 לביבות
- עוד שעה
מצרכים
3 סלקים
2 בטטות
1 תפ”וא
כפית טימין יבש
כפית אורגנו יבש
3 כפות קמח
שמן זית
מלח פלפל
לגרסה ללא גלוטן: ניתן להחליף 3 כפות קמח ב-3 כפות קמח ללא גלוטן לאפייה כמו קמח תמי או “כרגיל”.
ההכנה
מקלפים את הבטטות, סלק ותפו”א.
חותכים לאורך אם הירקות עבים ולא יוכלו לעבור במעבד מזון.
מרכיבים את הלהב עם השיניים הדקות במעבד מזון ומרסקים את הירקות לרצועות דקות
מעבירים לקערה
קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
נותנים לעיסה להתקרר ויוצרים לביבות דקות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן.
מחממים תנור ואופים את הלביבות 25 דקות על 180 מעלות.
אפשר לטגן את הלביבות אך יש להקפיד לטגן על במחבת נון סטיק איכותית.
מגישים לצד מטבלים טעימים ונהנים!
חג שמח!!
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא