לביבות גבינה מתוקות לחג
אני חושבת שיש ברשת כבר אין סוף מתכונים ללביבות גבינה מתוקות
אולי קצת פחות מתכונים לגרסה הטבעונית אבל גם יש.
מה שבטוח
את הגרסה שיצרתי במטבח שלי השבוע להדלקת נר חמישי, לא ראיתם או טעמתם 🙂
המרקם שלהן כמו ענן גבינתי חמים וטעים והן עבות ויפות ..
בנוסף, המתכון שיצרתי, יותר בריא!
עם קמח מלא או כוסמין מה שהופך את הנשנשת לחופשיה יותר 😉
לביבות גבינה מתוקות לחג
- כ-15 לביבות
- עוד חצי שעה
מצרכים
450 גרם גבינת סויה לבנה
1 גביע יוגורט סויה
200 גרם טופו
חצי כוס סוכר קנים
כוס קמח מלא 80% או כוסמין לבן
כפית תמצית וניל
כפית וחצי אבקת אפייה
רבע כוס חלב סויה
לטיגון הלביבות:
שמן זית ונטורינה
תוספות אפשריות:
-חצי כוס חמוציות
-חצי כוס אוכמניות
ההכנה
מערבבים בקערה את כל המרכיבים הרטובים כולל סוכר.
טוחנים בבלנדר עוצמתי- מוט או רגיל, את הטופו עם מעט חלב סויה עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים לקערת הרטובים.
מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה וסמיכה מעט.
הבלילה צריכה להיות סמיכה יותר מבלילה של פנקייק.
מעבירים למקרר לכמה דקות בודדות להתייצבות.
מחממים על אש בינונית מחבת נון סטיק בלבד
עם מעט שמן זית וחמאה טבעונית ובעזרת שתי כפות מניחים במחבת בערימה, כף מהבלילה.
אפשר בעדינות ממש להשטיח לצורה עגולה יפה.
סוגרים עם מכסה למשך דקה
פותחים והופכים בעדינות רבה לצד השני עם תרווד לעוד דקה ומכסים.
מגישים חם עם אבקת סוכר
חג שמח וטעים ! תהנו!
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא