לביבות גבינה מלוחות לחנוכה של סבתא
אני זוכרת את הלביבות של סבתא שלי
הכי פשוטות שיש
קצת קמח קצת סוכר או מלח עם פלפל שחור ולמחבת.
והן היו הלביבות הכי טעימות שיש כי הן נעשו מאהבה
היא הגישה אותן לצד רסק עגבניות שגררה על פומפייה וזה היה פינוק לכבוד חנוכה ! 🙂
הלוואי שתכינו את המתכון הזה ותרגישו בית ומשפחתיות דרך הידיים שלה והמתכון שלה שעבר דורות עד אליי .
כמובן שהתאמתי אותו עד הסוף לגרסה טבעונית ובריאה מקמח מלא-כוסמין כדי לחדש אותו לסגנון שלי הלאה שימשיך את הדרך עוד דורות ..
לביבות גבינה מלוחות לחנוכה של סבתא
- כ-15 לביבות
- עוד חצי שעה
מצרכים
450 גרם גבינת סויה לבנה
1 גביע יוגורט סויה ללא מתיקות
200 גרם טופו
כוס קמח מלא 80% או כוסמין לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
כפית מלח
צרור פטרוזיליה ללא גבעולים
2 כפות שמרי בירה
פלפל שחור
רבע כוס חלב סויה
לטיגון הלביבות:
שמן זית ונטורינה
ההכנה
מערבבים בקערה את כל המרכיבים הרטובים
טוחנים בבלנדר עוצמתי- מוט או רגיל, את הטופו עם מעט חלב סויה עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים לקערת הרטובים.
קוצצים את הפטרוזיליה דק דק ומוסיפים.
מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה וסמיכה מעט.
הבלילה צריכה להיות סמיכה יותר מבלילה של פנקייק.
מעבירים למקרר לכמה דקות בודדות להתייצבות.
מחממים על אש בינונית מחבת נון סטיק בלבד
עם מעט שמן זית וחמאה טבעונית ובעזרת שתי כפות מניחים במחבת בערימה, כף מהבלילה.
אפשר בעדינות ממש להשטיח לצורה עגולה יפה.
סוגרים עם מכסה למשך דקה
פותחים והופכים בעדינות רבה לצד השני עם תרווד לעוד דקה ומכסים.
מגישים חם .
טיפ משדרג שסבתא שלי ז”ל הייתה מכינה לחג: אפשר להגיש לצד רסק עגבניות טריות עם שום ושמן זית ולטבול או לשפוך מעל הלביבות.
חג שמח וטעים ! תהנו!
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא