
חלת כוסמין ודלעת חורפית
אין שבת בלי חלה טרייה וחמה שיצאה לפני רגע מהתנור.
מבחינתי, החלה היא המרכז בארוחת שישי.
מנגבים איתה טחינה, את הרוטב לסלטים אחרי שנגמר הסלט, מטבוחה ומה לא!
את המתכון הזה כתבתי ברוח מזג האוויר החורפי שהגיע אלינו והביא איתו את חומר הגלם העונתי והכתום, שהכי כיף לבשל איתה במטבח- הלא היא הדלעת!
במשפחת הדלועיים יש הרבה סוגים אבל למתכון הזה, נשתמש בדלעת המוכרת והאהובה ואם בא לכם להתפרע עוד במתכון- נסו דלעת ערמונים!
בואו נתחיל 🙂

חלת כוסמין ודלעת חורפית
- חלה אחת
- עוד 3 שעות
מצרכים
ההכנה
צולים את הדלעת
מחממים תנור ל-190 מעלות על מצב טורבו ומרפדית תבנית בנייר אפייה.
מערבבים בקערה את הדלעת עם הקינמון ושמן זית ומעבירים לתבנית.
צולים כ-25 דקות עד שהדלעת מתרככת לגמרי ומצננים.
מעבירים את הדלעת הצלויה לקערה ובעזרת מועך פירה, מרסקים מעט את הדלעת עד שמקבל פירה.
אם אתם רוצים חתיכות דלעת גדולות בחלה, אפשר לוותר על שלב זה.
מעבירים לקערת המיקסר את הדלעת, מוסיפים מים, שמרים, סוכר, מלח וקמח. מעבדים בוו לישה במשך 10 דקות, על מהירות בינונית-נמוכה.
מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים שמן זית, ממשיכים לעבד עד שהשמן נטמע בבצק לגמרי ומתקל בצק רך ואחיד.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
יוצרים צמה
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים ל-3 חלקים שווים ויוצרים כדורים. נותנים לבצק לנוח למשך 10 דקות.
מגלגלים כל כדור לרצועה ארוכה ומחברים את הרצועות בקצה אחד שלהם בצביטה.
מרפדית תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה את החלה.
בקערית, מערבבים את הסילאן ושמן זית ומושחים את החלה בשכבה דקה.שומרים בצד את יתר התערובת.
מניחים את החלה להתפחה של שעה.
מחממים תנור ל180 מעלות במצב טורבו.
מברישים את החלה שוב בתערובת הציפוי. הסילאן שבתערובת, יעניק לחלה צבע שחום יפהיפה וטעם מתקתק.
מפזרים על החלה את תערובת הגרעינים
מעבירים את החלה לתנור ואופים במשך 25-30 דקות. מוציאים ומצננים לפני שבוצעים את החלה.
בתיאבון!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא