
אורז בריאני מפוצץ בצבע וטעמים לכבוד ט"ו בשבט
איזה כיף שט"ו בשבט הגיע!
ט"ו בשבט הוא ראש השנה לאילנות, חג הטבע, הזמן הזה בשנה שבו כל הצמחים מתחילים לחזור לעצמם ולפרוח לקראת האביב.
בשבילי, זהו זמן של התחלה רעננה, פריחה וצבע שמרמז שתכף החורף נגמר והאביב מגיע!
ט"ו בשבט עצמו, הוא הזדמנות מצוינת להיזכר בכל הטוב שהטבע נותן לנו ובכל הפירות והירקות שהארץ שלנו התברכה בהם.
זו הזדמנות לחזור לטעמים המתוקים הטבעיים ולהרגיל מחדש את החך שלנו לטעמים טבעיים.
ט"ו בשבט הוא חגיגה של צבעים, טעמים, מגוון פירות וירקות !
רק לחשוב על כל הפירות המזוהים עם החג, כבר עולים לי לראש מליון מתכונים שאפשר להשתמש בהם איתם.
אז לכבוד חג הטבע, כתבתי לכם את המתכון שלי, לאורז בריאני, שמסמל את כל הצבעוניות והטעמים של השפע בחג .
המתכון לאורז הבריאני שלי הוא מתוך תפריט הקיץ 2019.
הרבה לקוחות נהנו ממנו בקיץ האחרון ועכשיו גם אתם (מי שלא הספיק להזמין בקיץ) תוכלו להכין אותו בקלות בבית וליהנות מהאורז המהמם הזה!
במתכון, אני משתמשת בשורש כורכום טרי, או בשמה השני- האנטיביוטיקה של הטבע!
הכורכום הוא תבלין מחמם והוא עשיר בנוגדי חמצון, בסידן, ברזל, אשלגן, נחושת, אבץ ומגנזיום.
הכורכום מצוין לטיפול בבעיות דלקתיות, מסייעת בסילוק רעלים מהגוף, תומכת במערכת הלב וכלי הדם, מאזנת לחץ דם, מונעת התפתחות תאים סרטניים, משפר את מראה העור ומחסנת את גופנו לחורף!
אל תוותרו על הרכיב המדהים הזה במתכון 🙂

אורז בריאני מפוצץ בצבע וטעמים לכבוד ט"ו בשבט
- 6-8 מנות
- עוד שעה
מצרכים
3 כפות שמן קוקוס
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
1 שורש כורכום טרי, (כ-3 ס"מ) קלוף וקצוץ או 1 כפית גדושה תבלין כורכום – אני ממש ממליצה בחום, להשקיע בשורש הטרי.
1 מקל קינמון
4 יחידות ציפורן
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
10 משמשים מיובשים אורגנים
2 כפות צימוקים
2 כפות גוג'י ברי מיובש
3 חתיכות ג'ינג'ר מסוכר אורגני
50 גרם פיסטוקים טבעיים, קלופים וקצוצים גס
1 כף סירופ אגבה או סילאן טבעי
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והכורכום ומטגנים כחמש דקות, עד שהבצל הופך שקוף.
מוסיפים את הקינמון, הציפורן והאורז ומטגנים כשתי דקות. תוך כדי מערבבים.
מוסיפים לסיר את המים, הפירות, הג'ינג'ר ואת הפיסטוקים והממתיק שבחרתם ומביאים לרתיחה.
אחרי שהמים מתחילים לבעבע, מנמיכים את האש לנמוכה וממשיכים לבשל רבע שעה עד עשרים דקות, עד שכל המים נספגים והאורז רך.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים
שיהיה בתיאבון וחג טבע וט"ו בשבט שמח וצבעוני!

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא
Subscribe
התחבר
0 תגובות
דירוג
הכי חדש
הכי ישן
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות