
אוזני המן חגיגיות מקמח כוסמין
כמה אפשר לחפש ברחבי הרשת מתכונים לאוזני המן טבעוניות ומקמח כוסמין?
עשיתי ניסוי וחיפשתי בגוגל מתכון שהוא גם טבעוני וגם בריא לאוזני המן והאמת, לא מצאתי בקלות כמו שחשבתי שיהיה. בכל זאת, אנחנו ב2023.
אז נכנסתי בערב פורים למטבח והתחלתי ללוש בצק ולהרכיב מתכון פשוט וקל לאוזני המן טבעוניות שהן גם בריאות יותר ומקמח כוסמין!
החיפוש נגמר! שמרו לכם את המתכון גם לשנה הבאה!

אוזני המן חגיגיות מקמח כוסמין
- 20-25
- עוד שעה וחצי
מצרכים
2 ו -1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
3/4 כוס שמן קוקוס מוצק / נטורינה
1/4 כוס חלב סויה / שיבולת שועל-להוסיף רק במידת הצורך
2 כפות טחינה / שקדיה / רסק תפוחים
1/4 כוס סוכר קנים טחון (לאבקת סוכר, אפשר לטחון במטחנת קפה)
1/4 כפית מלח
כף אבקת אפייה
רעיונות למילוי:
- שוקולד מריר+ קרם קוקוס + קורט מלח הימלאיה
- שוקולד מריר+ קרם קוקוס + קורט מלח הימלאיה + מיקס אגוזים קלויים קצוצים
- שקדיה + מייפל + פקאן קלוי
- טחינה + סילאן
- טחינה + מייפל
- שוקולד + שמן קוקוס + חמאת בוטנים + שברי בוטנים
- קרם קוקוס + שבבי קוקוס + מייפל + קורס מלח הימלאיה
- שוקולד + חמאת אגוזי לוז + שמן קוקוס + שברי אגוזי לוז קלויים + קורס מלח הימלאיה
- שוקולד + קרם קוקוס + מלח גס (לאחר שהמלית מתקררת)
- שוקולד + קרם קוקוס + שבבי צ'ילי יבשים (תנסו ותתאהבו)
מלית מלוחה:
- זיתים קצוצים + רוטב עגבניות ביתי + גבית פטה \ מוצרלה קשיו + אורגנו וטימין.
- גבינת סויה + בצל ושום מטוגן + שמיר + תפו"א מבושל + מלח ופלפל
*אם בחרתם באוזני המן מלוחים- שימו לב להוריד את הסוכר בבצק ולהוסיף עוד קצת מלח לבצק בעת הלישה.
ההכנה
במיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים היבשים ומפעילים עד שכל המרכיבים מתאחדים ואז מוסיפים את שמן הקוקוס עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את הטחינה / שקדיה / רסק תפוחים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד יותר שמתחיל להתגבש לכדור.
אם הבצק יבש מדי ולא מתאחד, מוסיפים בהדרגה, כף ועוד כף, את החלב סויה עד לקבלת בצק אחיד. לשים דקה או שתיים בין כל הוספת כף, לראות מה מצב הבצק.
מפזרים שכבה דקה מאוד של קמח על משטח עבודה ויוצרים עיגול שטוח ואחיד מהבצק. מכסים עם ניילון ומעבירים למקרר ל-15 דקות ולא יותר!
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה, הידיים והמערוך ומרדדים לעובי חצי ס"מ .
קורצים בעזת קורץ / ספל / כוס יין עיגולים יפים
מניחים במרכז כל עיגול את המלית שבחרתם
צובטים 3 קצוות לצורת אוזן המן וסוגרים ממש כמעט עד הסוף כך שהמלית רק תציץ- שימו לב שהן נפתחות באפייה ולכן סוגרים אותן יותר ממה שרוצים שיהיו בסוף.
מניחים את המאפים (כן, לא כתבתי אוזניים..) על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט שמן קוקוס
מברישים בחלב סויה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
למשך 15-18 דקות עד שהן מזהיבות

אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא