תבשיל חומוס וחצילים ים תיכוני
לפעמים הדברים הכי פשוטים הם הכי טעימים.
זהו אחד מהתבשילים האהובים עליי.
את המתכון הזה הכנתי לתפריט הראשון של שירותי האוכל המוכן בקייטרינג, בתחילת דרכו.
הקונספט היה תפריט בסגנון ים תיכוני.
היו שם שילובים של מאכלים ירושלמים עם מאכלים מיוון היפה.
מאכלי עדות בשילוב גבינות יווניות וקינוחים טורקיים .
כבר הזכרתי כמה אני אוהבת את המטבחים האלו?
המטבח הים תיכוני עשיר בטעמים עדינים שמתחברים יחד ויוצרים חגיגה .
חומרי גלם טריים, צבעונים ומשגעים שבשילובם יוצרים מטבח ייחודי המאפיין את תרבות האוכל הים תיכוני.
אני כל כך שמחה שלתוך המטבחים האלו גדלתי והכרתי.
אם זו חגיגה טורקית, יוונית, ישראלית, או מבולגריה, אפשר להסכים שכולנו יודעים איך לייצר חגיגת טעמים במטבח.
אז יאללה, בואו נתחיל לבשל! יאסו!
תבשיל חומוס וחצילים ים תיכוני
- 6-8 מנות
- שעתיים
מצרכים
1 וחצי כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1 חציל בלאדי גדול , חתוך לקוביות
3 עגבניות אדומות ובשלות גדולות, ללא הקליפה.
4 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה, ללא הגבעולים
1 בצל לבן, קצוץ
כפית זרעי כוסברה (מוסיף מאוד, לא חייבים )
כפית שאטה יבשה
2 כפות פפריקה אדומה
מלח, פלפל ושמן זית
ההכנה
מכינים את החציל:
מחממים את התנור ל-180 מ’
מעבירים את קוביות החציל לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים שמן, מלח ופלפל לפי הטעם ועוטפים את הקוביות מכל הצדדים.
מכניסים לאפייה למשך 20-25 דקות.
בינתיים, בסיר רחב, מחממים כף שמן זית ומטגנים למשך דקה את זרעי הכוסברה.
מוסיפים את הבצל ואת השום וממשיכים לטגן עד השחמה קלה.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל עוד חמש דקות.
מוסיפים את החומוס המבושל ואת התבלינים, מערבבים ומוסיפים מים כסנטימטר מעל גובה החומוס.
מביאים את המים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית.
מבשלים במשך חצי שעה עד שהרוטב מצטמצם ונוצר רוטב סמיך בצבע אדום כהה.
מוסיפים את החצילים לקראת סוף הבישול, ממשיכים לבשל עוד 10 ד’.
טועמים ומוסיפים את הפטרוזיליה.
מכבים את האש ומגישים.
בתיאבון!
חני
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא