חיתוכיות פיצוחים ושוקולד
זוהי הגרסה שלי לפאי פיצוחים אבל קצת יותר מושחת.
בכל זאת, שוקולד…
כתבתי את המתכון הזה, כשחיפשתי דרכים לסיים את החמץ לפני פסח וגם חיפשתי רעיונות למתוקים חדשים שאפשר להכין בבית בקלות, אחרי שמיציתי כמה מתכונים קבועים.
המתכון הזה, הרבה יותר מהיר וקל מפאי פיצוחים!
אין בצק פריך, שצריך ללוש ולקרר, אין אפייה ומכינים את החטיף תוך חצי שעה בסך הכל.
עם זמני הקירור, זמן העבודה יוצא כמה שעות , אבל תכלס, זה לא באמת עבודה 🙂
זהו מתכון קל שאפשר להכין עם הילדים בבית ולתת להם עוד תעסוקה .
אפשר לשלב את הילדים הקטנים יותר בשלבי הערבוב והעברת המליות לתבנית לפני הקירור, בעזרת מבוגר או אח גדול .
אפשר להכין אותו בערב וליהנות ממנו כבר בבוקר עם הקפה או הצ’אי שלכם.
החיתוכיות האלה מתאימות במיוחד למי שאוהב את שילוב הטעמים – קרמלח (קרמל+מלח)
אם אתם נמנים עם אניני טעם כמוני, הגעתם למתכון הנכון!
בואו נתחיל!
חיתוכיות פיצוחים ושוקולד
- תבנית אינגליש קייק
- 3 שעות
מצרכים
לשכבת הפיצוחים:
1 וחצי כוסות מיקס פיצוחים מומלחים ( יכול להיות קשיו, פקאן, פיסטוק, בוטנים)
חצי כוס סוכר קנים (אפשר גם סוכר חום)
לשכבת השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו
חצי כוס קרם קוקוס או חלב קוקוס עם 18% שומן ומעלה
ההכנה
בתבנית אינגליש קייק, מניחים נייר אפייה וכדי לשמור עליו שלא יצא, אפשר להשתמש באטבים קטנים מעץ.
קוצצים גס את מיקס האגוזים ומשתדלים לסנן החוצה את הקליפות.
במחבת יבשה, קולים במשך חמש דקות את האגוזים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הסוכר למחבת, ממיסים את הסוכר על אש בינונית עד שהוא נמס לקרמל בצבע חום-חצי שקוף.
מחזירים בזריזות את האגוזים למחבת ומערבבים היטב.
מצפים את האגוזים בקרמל מכל הצדדים ומעבירים לתבנית אינגליש קייק שהכנו מראש.
מעבירים לקירור של 20 דקות ובינתיים מכינים את שכבת השוקולד.
במחבת או קלחת, ממיסים יחד את השוקולד ואת קרם הקוקוס.
מעבירים לקערית ומצננים.
*טיפ – אם אתם רוצים לקצר את זמן ההכנה, אפשר להעביר גם את השוקולד לקירור במקרר למשך 20 דקות עד חצי שעה.
ממשיכים:
אחרי שהשוקולד התקרר, מזלפים את השוקולד, מעל שכבת הפיצוחים ומעבירים לקירור לפחות ל-3 שעות.
כדאי לחכות בסבלנות עד לבוקר או 8 שעות כדי לתת לכל השכבות להתמצק לגמרי . שווה לחכות.
בתיאבון!
אהבתם או הכנתם את המתכון? שתפו אותו וספרו איך יצא